c) Usavršavanja

Doktorska Ljetna škola - Ljubljana 2021

U organizaciji University of Ljubljana, Faculty of Economics and Business organizirana je dvotjedna Ljetna škola namijenjena studentima doktorskih studija. Ljetna škola je i ove godine održana u online formatu zbog epidemioloških mjera uzrokovanih pandemijom COVID-19.

Doktorandi Matko Ljubić i Ivana Pajković, ujedno i suradnici na projektu sudjelovali su u oba tjedna Ljetne škole. U prvom tjednu Ljetne škole, koja se održavala od 12-16. srpnja 2021. godine doktorandi su pohađali online predavanja prof.dr.sc. Zupic Ivana: "Quantitative Approaches to Literature Reviews". Cilj ovog programa bio je osposobiti mlade istraživače u korištenju naprednih kvantitativnih metoda prilikom sastavljanja pregleda literature. U drugom tjednu Ljetne škole, koja se održavala od 19-23. sprnja 2021. godine doktorandi su pohađali online predavanja prof.dr.sc. Halkias Georgiosa: "Quantitative Data Analysis: Issues & Applications". Cilj ovog programa bio je osposobiti studente za kritičko razumijevanje ključnih pojmova inferencijalne statistike.

Odslušani programi pružili su dodatno znanje doktorandima koje će biti korisno prilikom pisanja doktorske disertacije i ostalih radova na projektu.

PhD Spring School 10.-12.05.2021.

Od 10. do 12. svibnja 2021. godine, u organizaciji ZHAW School of Management and Law (Winterthur, Švicarska) održala se online PhD Spring School na temu Public Sector Accounting Reforms: What have me learned?. Na proljetnoj školi sudjelovalo je više od 20 sudionika odnosno doktoranada iz 15 različitih država. Cilj proljetne škole bio je omogućiti doktorandima prezentaciju njihove doktorske disertacije, nacrt doktorske disertacije ili zanimljiva istraživanja za objavu u budućim člancima kako bi dobili povratne informacije i sugestivne komentare te stvorili nova poznanstva za moguću buduću suradnju. Istraživanja su bila usmjerena na traženje odgovora kako vlade diljem svijeta mogu povećati transparentnost i odgovornost te povećati vrijednost javnih usluga. Na proljetnoj školi sudjelovala je i suradnica na projektu, doktorandica Ivana Pajković, koja je u srijedu, 12.05.2021. prezentirala potencijalni prijedlog za temu doktorske disertacije, naslova: "Financial reporting by public sector entities in Croatia".

U sklopu proljetne škole, održana su i predavanja cijenjenih profesora: Isabel Brusca (University of Zaragoza), Ileana Steccolini (University of Essex), Jan van Helden (University of Groeningen), Nils Soguel (University of Lausanne), Andreas Bergmann (ZHAW) i Sandro Fuchs (ZHAW) specijaliziranih za područje upravljanja i računovodstvo javnog sektora. Pored njih predavanje je održao i Jan Carruthers, predsjedatelj International Public Sector Accounting Standards Board-a (IPSASB).

Radionica o izvrsnosti u istraživanju 06.-08.07.2020.

U sklopu Plitvice Holiday Resorta u Grabovcu, u razdoblju od 06. do 08. srpnja 2020. održan je 1. CEE WORKSHOP pod nazivom On Research Excellence in OM/SCM. Radionicu je organizirao Ekonomski fakultet u Zagrebu u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom. Na radionici su sudjelovali i suradnici na projektu, doktorandi Ivana Pajković i Matko Ljubić. Cilj znanstveno-istraživačke radionice bio je povezati i međusobno osnažiti istraživače iz zemalja srednje i istočne Europe vezano za korištenje najnovijih znanstveno-istraživačkih metodologija, objavu radova te razvoj karijere istraživača.

Ovaj informativno-edukativni događaj na kojem su prisustvovali i održali predavanja prof.dr.sc. Gerald Reiner s Odjela za informatičke sisteme i operacije Ekonomskog fakulteta u Beču, prof.dr.sc. Stefan Seuring s Fakulteta ekonomije i poslovanja Sveučilišta u Kasselu te doc.dr.sc. Željka Mesić s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu bio je idealna prilika da se doktorandi i suradnici na projektu povežu sa ostalim istraživačima i razmjene znanja te upoznaju neke nove istraživačke vještine koje će im biti korisne kako na projektu tako i prilikom pisanja doktorske disertacije.


Doktorska Ljetna škola u Ljubljani 2020

U organizaciji University of Ljubljana, Faculty of Economics and Business organizirana je dvotjedna Ljetna škola namijenjena studentima doktorskih studija. S obzirom na ovogodišnje okolnosti uzrokovane pojavom pandemije COVID-19, Ljetna škola je održana u online formatu.

U drugom tjednu Ljetne škole, koja se održavala od 20-24.srpnja 2020. godine sudjelovala je i doktorandica na projektu Ivana Pajković. Doktorandica je pohađala online predavanja prof.dr.sc. Irene Ograjensek: „Advanced Qualitative Research with NVivo“. Cilj ovog programa bio je unaprijediti razumijevanje i sposobnosti kvalitativnog istraživanja te razviti vještine potrebne za uspješnu primjenu NVivo softvera u procesu kvalitativnog istraživanja što će biti od velike pomoći doktorandici prilikom pisanja doktorske disertacije i ostalih radova na projektu.